Nog meer kunst. Nog zo'n spiegel.

Dries Depoorter is een Belgische internetkunstenaar. Een wat? Ja, inderdaad, een internetkunstenaar. Wat dat inhoudt? Via kunst mensen bewust maken van de gevaren van technologie.

Dries heeft de chatapp Die with me ontwikkeld: pas als je smartphone aangeeft dat er nog maar 5 procent batterij over is en je dus op het punt staat alle connectie met de wereld te verliezen, word je binnengelaten in de app. Je maakt snel een gebruikersnaam aan en je kunt beginnen chatten met lotgenoten over de hele wereld.

Dries: "Ik toon de gevaren van de technologie. Die With Me confronteert je met het feit dat je heel afhankelijk bent geworden van de technologie. Als je batterij plat is, kun je niet eens je lief bellen, want je hebt haar telefoonnummer niet onthouden. De app speelt met dat gevoel en brengt je in contact met lotgenoten."

>>> Die together in a chatroom on your way to offline peace. ... Download de app Die With Me

 

Andere artikels in Kunst & cultuur