Disrupt jezelf: boek, keynote en workshop. Om het licht aan te knippen in je hoofd.

Gif Disrupt jezelf door Willem Sjoerd van Vliet

Gif Disrupt jezelf door Willem Sjoerd van Vliet

Disrupt Jezelf: als je écht de wereld vooruit wil helpen, begin dan met innoveren aan de binnenkant. Dat is de titel van ons boek.

Bestellen

Het boek telt 152 pagina’s. Die zijn niet alleen gevuld met tekst, maar ook met prikkelende illustraties en kunstwerken. Naast leesplezier is dus ook kijkplezier gegarandeerd. Nog wat specs: het boek weegt 370 gram en heeft als ISBN-nummer 978 90 811 5620 2.

Waar Disrupt jezelf over gaat?

Dit staat er op de achterflap als korte inhoud

Het gebeurt heel geleidelijk aan. Eigenlijk vrij geniepig. Je hebt het in eerste instantie zelfs niet eens door. Tot plots …

BANG!!!

Bankencrisis, politieke crisis, klimaatcrisis … We leven al meer dan tien jaar in crisis en krijgen die maar niet opgelost. Als je de situatie niet langer kan veranderen, word je uitgedaagd om jezelf te veranderen. Steeds meer mensen voelen dat het anders moet of worden zelfs door hun lichaam of geest gedwongen te veranderen. Dat is niet toevallig. Nee, het hier en nu is met een bedoeling tot stand gekomen. Het wil ons iets vertellen. De vraag is wat wil je horen en wat doe je ermee.

Een nieuw paradigma begint met een bewustzijnsrevolutie. Disrupt Jezelf knipt het licht aan in je hoofd door je met een totaalbeleving in woord en beeld in drie delen de verandering van tijdperk te laten zien, begrijpen en mee-maken:

  1. Interviews met seismografen van de tijd: Jan Rotmans, Rogier De Langhe, Carlota Perez, Rik Pinxten, Peter Hinssen, Leen Gorissen en Ronald Jan Heijn..

  2. Jezelf leren begrijpen en eerlijk kijken naar jezelf.

  3. Bewustwording dat alles met alles is verbonden.

 

In welk vakje past Disrupt Jezelf?

“Ja, zo'n boek als dat van jullie, daar zijn er al zoveel van”, zei een salesmanager van een distributiebedrijf tegen ons.
In welk vakje ziet u dit boek dan, vroegen we hem.
“In de categorie van de coaching”, antwoordde hij.

Een deeltje van het boek kan je als coachingsboek zien, maar Disrupt Jezelf is meer. Uiteraard vinden wij dat, maar we staan daarin niet alleen. Zo verwoordde een van de proeflezers het:

“Jullie boek heeft zijn plaats in het veranderingsproces dat zich voltrekt omdat het naast de organisatorische veranderingen ook deze op het allerkleinste niveau bespreekt; jij en ik. Sterk vind ik dus de parallel die je trekt tussen de crisis bij organisaties en deze bij het individu. Ze zijn identiek. Een organisatie is immers einig meer dan het geheel van individuen. Vele managementboeken handelen over organisatorische disrupties, anderen dan weer over de persoonlijke veranderingen. Weinigen maken de link.”
pacman-illustratie-roel-spooren-disrupt-jezelf.png

Het boek past dus tussen de managementboeken. Het is echter ook filosofisch, economisch en het is een kunstboek met illustraties en kunstwerken.

Alles is met alles verbonden en in die zin is het boek niet in één vakje te stoppen. Dat willen we eigenlijk ook niet, maar zo werkt de wereld vandaag de dag (nog) wel. Dus … als je het ons vraagt, past het boek best in de categorie ‘maatschappij/samenleving’. Officieel draagt Disrupt Jezelf het label NUR 600 wat wil zeggen dat het een non-fictie boek is in de categorie informatief/professioneel algemeen.

Zo bevelen Low Impact Man Steven Vromman, filosofe Joke Hermsen en professioneel wereldverbeteraar Koenraad Depauw Disrupt Jezelf aan … 

steven-vromman.jpg

Steven Vromman, Low Impact Man:

“In dit boek koppelen Elke en Mischa hun persoonlijk verhaal aan alomvattende analyses van de tijdsperiode waarin we leven. Ze maken duidelijk dat de grote transformatie die onze wereld nodig heeft onlosmakelijk verbonden is met een innerlijke bewustzijnsrevolutie. Via diepgaande interviews, persoonlijke getuigenissen en beklijvende kunstwerken connecteren ze belangrijke inzichten met elkaar. Een helder verhaal exact op het moment dat we dit het meeste nodig hebben. Lees, kijk, voel en verander!”

joke-j-hermsen.jpg

Joke Hermsen, schrijfster filosofe:

“Een ontdekkingstocht om de huidige tijdsgeest te begrijpen. Rust, ruimte, stilte, kunst, meditatie, natuur. Laat je meenemen door het verhaal van Disrupt jezelf.”

koenraad-depauw.jpg

Koenraad Depauw, oprichter Strategies and Leaders:

“Als professionele wereldverbeteraar deed ik er twintig jaar over te begrijpen dat ik eerst met mezelf aan de slag moest. Dit boek geeft mooi weer hoe de wereld verandert, maar duidt ook sterk het belang om als leider van de (r)evolutie goed voor jezelf te zorgen. In alle dimensies. Verander de wereld. Disrupt jezelf, een hoopvol boek dat richting geeft.”

 

Aan de slag met de inhoud van dit boek …

Workshop 

“Als we veranderen hoe we denken, kijken en voelen, veranderen we de wereld.”

De Disrupt jezelf-workshop gaat over eerlijk kijken naar jezelf. Over jezelf leren begrijpen. Over zelfinzicht. Om van daaruit in je kracht te staan. Zodat wie je bent overeenkomt met wat je doet. En omgekeerd.

Actief, interactief, speels. Reflecterend en soms ook confronterend.

Elke workshop is op maat gemaakt, aangepast aan de doelgroep.

Keynote

De Disrupt jezelf-keynote is een bewustzijnsrevolutie. Stilstaan, voelen, bewust-zijn, spiritualiteit. 

Klinkt dat je wat soft in de oren? Dat is het ook.

Voor de ontwikkeling van onze wereld focussen we teveel op de hardware, technologie, economie, wet- en regelgeving en te weinig op de software: hoe we denken, kijken en voelen. 

Wijzelf zijn de software.
Wijzelf zijn de revolutie.
Wijzelf zijn de toekomst.

 
 

“Als je de situatie niet langer kan veranderen,
word je uitgedaagd om jezelf te veranderen”

Viktor Frankl