Als het licht uitgaat

In ons boek, dat we in het najaar in de winkels verwachten, schrijf ik (Elke) onder andere over een energielek dat kan uitmonden in een burn-out. De Big Bang noem ik het. Volgens mij ontstaat een burn-out doordat wat-je-doet en wie-je-bent te ver uit elkaar liggen. 

Op het moment dat dan het licht uitgaat, kan je niet anders dan gas terugnemen en stilstaan. Voelen: hoe gaat het met mij en wat heb ik nodig. Zodat je wie-je-bent en wat-je-doet terug in balans kan brengen. Dit alles heb ik samengebracht in mijn hartsmodel. Omdat je het leven in de vorm van een hart kunt zien. Het hartsmodel beschrijf ik uitgebreid in het boek.

En nu we het over de Big Bang hebben, wil ik jullie alvast een primeur geven: in het najaar start ik met try-outs voor een theatervoorstelling. Ik ben een monoloog aan het schrijven over mijn eigen proces, beginnend vanaf de Big Bang met daarop volgend mijn zoektocht van het hoofd naar het hart en weer terug. 

Laat het me weten als je ideeën hebt rond gelegenheden of locaties om mijn monoloog te brengen.

 

Andere artikels in Kunst & cultuur