Terug naar alle evenementen

Symposium Samana vzw - ACV: keynote

  • De Stroming Nationalestraat 111 Antwerpen Belgie (kaart)

Ziekte voorkomen en re-integratie van langdurig zieken bevorderen: een maatschappelijke uitdaging!

De laatste jaren stijgt het aantal arbeidsongeschikte werknemers en zelfstandigen. In 2018 waren het er voor het eerst meer dan 415 000. Een triest record, en het aantal langdurig zieken blijft stijgen. Uiteraard zet dit druk op de betaalbaarheid van de sociale zekerheid. Voor wie invaliditeit ‘geniet’, valt het perspectief op zinvol werk bovendien vaak weg. Terug in het zadel na langdurige ziekte blijkt allesbehalve een evident verhaal.

Het aantal mensen dat uitvalt omwille van psychosociale en stressgerelateerde oorzaken wordt ook steeds groter. Een maatschappelijk signaal! We moeten inzetten op en nadenken over werkbaar werk, begeleiding, ondersteuning en aangepast werk.

Samana vzw en ACV organiseren daarover een symposium waar sprekers dit thema benaderen vanuit verschillende invalshoeken.

Het volledige programma vind je hier.

Inschrijven kan via mail aan Jacqueline Paridaens: secretariaat.vlaamsebewegingsploeg@acv-csc.be via telefoon op 02/244 34 98 (met vermelding van ‘symposium 28/11/2019, naam en voornaam + organisatie).

Eerdere gebeurtenis: 18 november
Ontdek jezelf (reeks van 4 maandagavonden)
Latere gebeurtenis: 23 januari
Wij weten het ook niet. Volg ons. Deel 1