Back to All Events

Francis

"We leven in een wereld die vergelijkbaar is met 1914."

Dat zegt Eerste Wereldoorlog-historica Sophie De Schaepdrijver in een interview met De Morgen. In de vergelijking met de begindagen van de Groote Oorlog stelt ze dat de vergelijking van Trump met de Duitse WOI-keizer Wilhelm II goed opgaat. Ze denkt daarbij niet alleen aan de oorlogszuchtige geluiden tussen de grootmachten VS en Rusland. Net zoals het leger van keizer Wilhelm II een elektrisch hek bouwde tussen België en Nederland wil Trump nu een hek bouwen op de grens met Mexico om de vluchtelingenstroom tegen te houden. Wat we volgens de historica vergeten is dat ooit Belgische vluchtelingen tijdens WOI op hetzelfde wantrouwen werden onthaald als hun tegenhangers nu, maar zij hadden nog het geluk dat hun tijdgenoten tenminste nog beseften wat oorlog was.

Hier in Europa is oorlog lang geleden en we beseffen effectief niet hoe dat is, leven in een oorlog. In de voorstelling Francis die Noël Callebaut 10 november 2018 in onze living opvoert, laat hij je stilstaan en met andere ogen zien hoe het voor zijn grootvader was om tijdens die oorlog te leven. Hoe hij dat weet? De acteur en regisseur erfde de brieven die zijn grootvader van het front aan zijn vrouw en zoontje in Gentbrugge stuurde. In de monoloog Francis vertelt hij aan de hand van die brieven het verhaal van de pianobouwer die tegen wil en dank naar het front moest. Meer dan oorlog is het een prachtig verhaal over liefde en gemis versterkt door de begeleidende pianomuziek.

€ 10 per kaartje. Inbegrepen zit de vergoeding voor Noël en een hapje en drankje.

Schrijf nu in door een mailtje te sturen naar elke@r-evolutie.be

Earlier Event: October 28
Dag van de Stilte
Later Event: September 17
Kundalini yoga