Ons hart is veel slimmer dan we denken

intrinsic-cardiac-ganglia-heart-math-institute.png

Wat is dit? 3 x raden

Mogen we het al zeggen?

Het beeld is gemaakt door het HeartMath Institute en is een sterk vergroot beeld van een intrinsieke ganglia, groepen zenuwcellen, van het hart. Het beeld is gemaakt met een confocale microscoop die laag per laag beelden tot een 3D-beeld opbouwt.

Heart Math is een Amerikaans instituut dat wetenschappelijk onderzoek doet naar de verbinding tussen ons hart en ons brein en hoe beiden met elkaar samenwerken.

Wat zij wetenschappelijk bewijzen, is dat het hart een eigen intelligentie heeft, die niet onderdoet voor de werking van de hersenen. Integendeel, het is zelfs zo dat ons hart als eerste informatie ontvangt en die dan doorstuurt naar onze hersenen. Daarbij is ook het elektrisch veld van ons hart 40 tot 60 keer sterker dan dat van onze hersenen. Het magnetisch veld is zelfs 5000 keer sterker dan dat van onze hersenen. In het artikel ‘Je hart onthoudt en werkt als je hersenen’, ook op r-evolutie, lees je nog meer weetjes.

Dat heeft als gevolg dat elke verandering in onze emotionele toestand het elektromagnetische veld van ons hart verandert. Zo namen satellieten op 9/11 een gigantische stijging in de magnetische velden op aarde waar. Er is dus een heel sterke verbinding tussen ons hart en onze hersenen. Je mag dus zeker vertrouwen hebben in je hart.