Gelukkige donderdag

Gisteren was het Internationale Vrouwendag. In november Internationale Mannendag. Begin van de maand Complimentendag. In april Secretaressedag. Dag van de Klant, Dag van de Zorg, en ga zo maar door.

Elke dag is er wel iets om extra aandacht voor te vragen. Mooie initiatieven. De één al meer bekend en wijdverspreid dan de ander. De één al meer nodig dan de ander. Voor mij was bijvoorbeeld de Dag van Respect, iedere tweede donderdag van november, tot vandaag nog niet in beeld.

Kijkend naar al deze initiatieven rijst bij mij wel de vraag: bereiken we hier iets mee? Ik zelf heb niet het gevoel dat er sinds de start van de Dag van Respect in 2006 meer respect in de wereld gekomen is. Niet voor elkaar en niet voor de natuur. Hiermee wil ik niet zeggen dat al deze dagen dan maar afgeschaft moeten worden. Ik vraag me wel af wat er nodig is om het doel te bereiken?

Hoe krijgen we mensen in beweging?

Bijvoorbeeld door gewoon eens iemand een kaartje te sturen voor een ...

Gelukkige Donderdag.png

Je kunt de Gelukkige Donderdag-postkaart bestellen per set van 5 stuks voor 5 euro inclusief verzendkosten. Stuur daarvoor een mailtje naar elke@r-evolutie.be.

Dit artikel werd als eerste gepubliceerd op hartopener.be.