Horizon3: een festival met denkers en doeners rond toekomstbewustzijn

r-evolutie gaat over de verandering van tijdperk zien, begrijpen en mee-maken. Op macro en micro-niveau. Dat gaan we samen concreter maken met Horizon3, een project (sorry, nog geen alternatief gevonden voor dit woord uit de oude wereld) met de mensen van 2BeFutureFit.

Of en hoe we ons door de verandering van tijdperk bewegen, is afhankelijk van ons toekomstbewustzijn, zowel in denken als in doen. Horizon3 wil dat toekomstbewustzijn laten groeien. Noem het een Denk-Doe-Zijn-tank

Die Horizon3, wat is dat nu eigenlijk?

logo favicon.gif

Ons initiatief Horizon3 is geïnspireerd op het boek Three Horizons. The Patterning of Hope, waarin auteur Ben Sharpe een praktisch raamwerk beschrijft om over de toekomst na te denken. 

Horizon1: Business as usual

Die toekomst vertrekt vanuit vandaag. Als we oppervlakkig kijken, zien we helemaal geen grote verandering. Dat wat we dagdagelijks (be)leven, is Horizon1. Business as usual
In ons logo is dit de rode curve. Rood is het basischakra: de wortel.

Horizon2: Actie

Tegelijkertijd zien we in ons dagelijks leven ook vele verontrustende symptomen van wat er vast- en misloopt in politiek, economie, gezondheid, voeding, klimaat, mensen zelf ... . Velen voelen diep vanbinnen dat er verandering nodig is. Zo zie je vanuit overheid, bedrijven, NGO’s en burgers initiatieven ontstaan. Dat is Horizon2: actie.
In het logo is dit de groene currve. Groen is het hartchakra en staat voor liefde, voor jezelf en voor je omgeving. 

Horizon3:Radicale verandering met samenhangende visie op de toekomst

Maar hoe mooi en goed bedoeld ook, die acties gaan traag en zijn zelden  fundamenteel. Wat er vast- en misloopt vraagt om een radicale verandering in de patronen van ons denken, doen en zijn. Met een samenhangende visie op hoe we willen dat onze toekomst eruit ziet. Dat beeld, dat ideaal is Horizon3.
In het logo heeft deze curve de kleur indigo. Indigo is het kruinchakra en zorgt voor verbinding met het universum.

Op de Over ons-pagina van Horizon3 vind je nog meer info over de drie horizons.

De Horizon3-website vormt een forum waarop we radicale denkers en doeners in de spotlight zetten. Die site groeit de komende tijd verder uit en zal uitmonden in een dialoogboek en een festival.

Ga je mee met ons op reis richting boek en festival?!