In deze atlas ligt de grootstad Evolutie-Revolutie naast het plaatsje Verandering aan de rand van het gebergte Niet-zijn

Een routeplan voor het leven ...

Het bestaat … Hoera!

De Belevingswereld is een denkbeeldige cartografie gemaakt door Louise van Swaaij en Jean Klare en brengt de wereld van het dagelijks bestaan in kaart.

Steden, rivieren en eilanden hebben er namen als Verandering, Chaos of Groei en liggen in Bergen van Werk, Zee van Mogelijkheden of Bronnen van Inspiratie. En Evolutie en Revolutie vormen er samen een grootstad, net naast de plaats Verandering en aan de rand van het gebergte Niet Zijn. Met in de stadskern een grote transformator.

Drie belangrijke pijpleidingen vertrekken vanuit of komen toe in deze grootstad:

  1. De Transcontinentale pijpleiding van Wording die afkomstig is van het gebergte Schepping of vertrekt vanuit de stad Groei en dan samenvloeit richting Evolutie-Revolutie.   
  2. De Transcontinentale pijpleiding van Zijn en Verval die uitmondt in het meer Spijt.
  3. Een pijpleiding die vertrekt vanuit het gebergte Schepping, langs de grote plaats Hart loopt, doorheen de velden van Onzekerheid, de spoorlijn Ik deed het niet Express kruist, over de rivier Onvermijdelijke stroom om dan via het gebergte Impuls en de Bronnen van Alles toe te komen in de stad Evolutie-Revolutie.   

Evolutie-Revolutie is ook bereikbaar per trein, drie spoorlijnen komen er toe:

  • Ik deed het niet Express.
  • Train à grande Tristesse.
  • Een niet nader genoemde spoorlijn die eindigt bij Angst.

Vanuit Evolutie-Revolutie is het niet ver tot de groene vlakten Zuchtje, Zelfkennis en Gemis of in noordelijke richting over het gebergte Onbereikbare Hoogten tot de Mijnen van Alles.

De kaarten van de Belevingswereld zijn perfecte gidsen voor dwalen of verdwalen.

Precies zoals de route van het leven loopt, niet waar.

Tekstballon donatie_ingevuld.jpg