Inspirerende boeken

Deze boeken hebben ons doen stilstaan en met andere ogen zien. Ze hebben ons doen groeien. Ons geïnspireerd en drive gegeven. Ze hebben mee gevormd hoe we nu in het leven staan. 

 

Eigenaarschap nemen over je eigen leven, gaat over leiderschap. We zijn allemaal de CEO van ons eigen leven. Verantwoordelijk voor ons eigen leven.

Het was onder andere Simon Sineks boek Begin met het Waarom? die ons inspireerde om na te denken over waarom we doen wat we doen.

Hoewel de ondertitel aangeeft dat het ‘de gouden cirkel van ondernemen’ is, gaat het boek in werkelijkheid over de zoektocht naar wie je in wezen bent.

Om je waarom te vinden, om te vinden waarom je doet wat je doet, waarom je iedere dag je bed uitkomt, raadt Sinek aan terug te gaan in de tijd en je te herinneren wie je was als kind.

Door hierover na te denken, kom je terug op dingen die je vergeten bent. En misschien zelfs onbewust hebt weggestopt.

Bekijk en bestel ...

Paperback

Ebook

 

Omwenteling schetst kort, overzichtelijk en helder voor welke  radicale ommekeer we staan als maatschappij, als bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties én de cruciale en allesbepalende rol die mensen daarin spelen.

Over die wezenlijke menselijke omwenteling gaat het derde en meest confronterende deel van zijn boek. Dit deel vinden wij het meest inspirerend, uitnodigend en uitdagend: het houdt een spiegel voor over de rol die wij en jij kunnen spelen in het verloop van de transitie en dus de toekomst. Wat deed jij toen de wereld veranderde?

Bekijk en bestel ...

Paperback

Ebook

 

Door het lezen van dit boek begrepen we voor de eerste keer waar spiritualiteit eigenlijk over gaat, zonder in weerstand te schieten. Tot dan waren we er niet mee bezig en hadden we eerder zoiets van 'te zweverig voor ons'. 

Naar het hart van communicatie gaat over leven in het hier en nu, spiritualiteit in het dagelijkse leven, niet-oordelend communiceren en groeien vanuit angst naar liefde.

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) wordt hierbij gebruikt als levenshouding, niet als psychologische techniek. Door deze combinatie, NLP en spiritualiteit, is het boek heel toegankelijk voor al wie nieuwsgierig is naar spiritualiteit.

Bekijk en bestel ...

Paperback

 

Alleen al hoe Franklin Foer in één hoofdstuk, in vierentwintig pagina’s, helder maakt hoe de hippiebijbel de Whole Earth Catalog bepalend is voor de cultuur van Silicon Valley en dus voor de manier waarop Facebook, Google, Apple en Amazon ons leven vormgeven, is het waard Ontzielde Wereld te lezen.

“Er is een oorlog gaande om je aandacht,” vertelt Franklin tijdens zijn lezing in Brussel, “en het meest waardevolle dat je als mens bezit, is je aandacht (zie ook het aanbevolen boek Kairos van Joke J. Hermsen). Die aandacht is echter ook de meest waardevolle commodity voor de bedrijven die jouw aandacht proberen te kapen. Ze doen er alles voor.”

Dit boek maakt je duidelijk wat er op het spel staat en hoe we het tij kunnen keren.

Bekijk en bestel

Paperback

Ebook

 

De Franse filosoof Michel Serres is ondertussen 87. Hij heeft vijftig jaar in het onderwijs gestaan aan gerenommeerde universiteiten wereldwijd en geheel tegen wat je zou kunnen verwachten van een man van zijn leeftijd is hij volledig mee met de tijd (er misschien zelfs wel op vooruit) en speelt de loftrompet voor de internetgeneratie.

Met een levens- en werkervaring als hij heeft, heb je wat te vertellen. Dit boek doet je beseffen dat het onderwijs niet over morgen en zelfs niet over vandaag, maar over eergister gaat.

"In de geschiedenis van de wetenschap is complexiteit een teken dat men niet  de goede methode hanteert en dat verandering van paradigma noodzakelijk is. De nieuwe chaos, primitief als elk tumult, kondigt aan dat er een kentering nadert, allereerst in de pedagogie en vervolgens in alle aspecten van de politiek."

Bekijk en bestel ...

Paperback

 

Met dit boek vielen voor mij de puzzelstukjes samen. We zijn niet alleen ons lichaam, we zijn niet alleen ons denken, we zijn niet alleen maar emotie. Het gaat om het samenspel tussen alle delen.

Gezondheid holistisch bekeken. Zonder oordeel over reguliere of alternatieve behandelingen. Alle vormen zijn evenveel waard. Het is niet of/of, maar en/en.

Heelheid, lexicon voor positieve gezondheid gaat niet diep in op de verschillende behandelvormen. Er zijn er ook nog vele andere die niet beschreven worden. Toch krijg je door dit boek een heel goed beeld waar integrale gezondheid om gaat.

Voor mij geldt dit boek als de basis om van daaruit verder te ontdekken.

Bekijk en bestel ...

Paperback

 
Aquarius Nu.jpg

Ik heb het boek nog niet helemaal uit, en toch zet ik het al in de lijst 'aanbevolen boeken'. Waarom? Omdat, wat Marilyn Ferguson schrijft, helemaal overeenkomt met hoe ik de wereld vandaag ervaar. Ze kan het zo treffend verwoorden. Ondanks het feit dat het boek in 2005 uitkwam, lijkt het alsof het net is verschenen, zo actueel.

Op de achterflap staat onder andere: "In Aquarius NU! onderzoekt ze hoe de transformatie tot stand kan komen die de wereld nodig heeft om armoede, honger en vervulling te overwinnen." Do I need to say more...

Bekijk en bestel ...

Paperback