Workshops

Een gezond team

Inhoud

Het doel van deze workshop is inzicht krijgen in de verschillende domeinen van gezondheid en in de onderlinge samenhang ervan zodat het team optimaal functioneert. 

Gezond team.png

Omdat een gezond team verder gaat dan een team dat niet ziek is, behandelt deze workshop de verschillende domeinen van gezondheid: het lichamelijk, mentaal en sociaal welzijn binnen het team. Allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die drie domeinen samen zorgen ervoor dat een medewerker/ het team zich goed in zijn vel voelt.

Daarnaast komt ook de gezondheid van de teamleider aan bod. Als manager, leidinggevende of hoofdverpleegkundige ben je het ankerpunt van je team. Daarom is het zeker zo belangrijk dat jij jezelf goed voelt en in je kracht staat. Om van daaruit, met jouw voelsprieten, je team af te tasten: 'Hoe gaat het met hen? En, wat hebben ze nodig om zich goed in hun vel te voelen, letterlijk en figuurlijk?'

 

Praktisch

Workshop-begeleider: Elke Leyman

Deze workshop wordt in-company gegeven, zoals ik eerder deed voor AZ Sint-Maarten, OCMW Gent, ... 

Voor zorgorganisaties wordt deze workshop in samenwerking met vzw Vorm aangeboden als open opleiding op 8 mei 2018 in Antwerpen en op 25 september 2018 in Gent. Meer info hierover volgt. 

 

Dit is wat deelnemers over deze workshop zeggen...

Ik ga deze vorming aanvragen voor mijn team. Deze vorming kan mijn team bewuster maken en ook iedereen bewuster leren omgaan met zichzelf.
— Geert
Dank voor de workshop. Er zitten ‘hapklare’ onderdelen bij waar we onmiddellijk mee aan de slag kunnen.
Misschien zien we mekaar in de toekomst terug in een andere sessie en kan ik je zeggen hoe we dit opgepakt hebben.
— Andy