Horizon3-festival
Aug
27
to Aug 29

Horizon3-festival

We zijn al sinds begin 2018 een project gestart samen met 2BeFutureFit (Anne Billen, Ingrid Larik en Geert Degrande). Het project hebben we Horizon3 gedoopt, geïnspireerd op het boekje Three Horizons van Bill Sharpe. We werken nu aan een dialoogboek met denkers en doeners die de toekomst vormgeven en de wereld beter maken. Dit mondt in 2020 uit in een festival

Wij geloven in die andere en betere wereld. Een derde horizon waarin het systeem dienend is aan mens en natuur. Een betere wereld waarin liefde wint van angst.

Op de website van horizon3 vind je een bundeling van interviews met doeners en denkers.

Hier vind je in het kort de uitleg over waar H3 nu eigenlijk voor staat.

 

 

View Event →

Francis
Nov
10
8:00 PM20:00

Francis

Hier in Europa is oorlog lang geleden en we beseffen niet hoe dat is, leven in een oorlog.

In de voorstelling Francis die Noël Callebaut opvoert, laat hij je stilstaan en met andere ogen zien hoe het voor zijn grootvader was om tijdens die oorlog te leven. Hoe hij dat weet? De acteur en regisseur erfde de brieven die zijn grootvader van het front aan zijn vrouw en zoontje in Gentbrugge stuurde.

View Event →
Albatross
Sep
27
8:00 PM20:00

Albatross

Fotograaf en filmmaker Chris Jordan schoot hem op de Midway-eilanden. Op die kleine atol in de Stille Oceaan komen albatrossen nestelen. Dat wordt wonderlijk mooi in beeld gebracht. Idyllisch bijna. Tot je ziet hoe de vader en moeder hun jongen voeden en naast de gevangen vis ook de plastic en kunststof van bek tot bek wordt overgegeven. Letterlijk. Achter al die prachtig in beeld gebrachte schoonheid van deze machtige vogels schuilt een dood en verderf zaaiende sluipmoordenaar: plastic.

View Event →