manifest r-evolutie

Heelheid, dat is waar het om gaat. De hele wereld is verdeeld, en ook als mens zijn we verdeeld. En dat terwijl juist alles en iedereen met elkaar is verbonden. Alleen, dat zijn we vergeten. Dat willen we niet weten. Omdat verbonden zijn ook zorgt voor afhankelijkheid. En we willen juist op onszelf kunnen staan, voor onszelf kiezen.

r-evolutie gelooft dat de enige mogelijkheid om de wereld beter te maken is door te streven naar heelheid:

  • Groot én klein.

  • Hoofd én hart.

  • Denken én voelen.

  • Doen én zijn.

  • Buitenkant én binnenkant.

  • Jij én ik.

Heelheid kunnen we alleen bereiken als we bereid zijn te voelen. Door de focus op onze ratio (onderwijs = kennis), hebben we niet meer geleerd hoe we kunnen voelen. Door in het verleden gekwetst te zijn, willen we niet meer voelen. Door de snelheid van de dag, hebben we geen tijd meer om te voelen.

r-evolutie wil, in dit tijdperk waarbij systeemwaarden regeren over menswaarden en prestatie en efficiëntie de scepter zwaaien, een houvast bieden. Vanuit verbinding. Revoluties gaan gepaard met angst, chaos en onzekerheid. Allemaal door gebrek aan verbinding.

r-evolutie wil via interviews, achtergronden, hartopeners en door verbanden te leggen tussen ogenschijnlijke tegenstellingen  die angst wegnemen en bijdragen aan bewust-zijn. Zodat een gevoel van veiligheid en ruimte ontstaat, de basis om eerlijk te durven kijken naar jezelf en naar de wereld. Niet in stukjes, maar als één geheel.